Министрите обсъждат създаването на Национален център за безопасно движение по пътищата

06:40, 26 юни 19 / Политика 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На редовното си заседание в Министерски съвет днес министрите ще приемат годишния доклад за младежта за 2018 г., предаде БГНЕС. Докладът е внесен за разглеждане от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Проект за решение за изменение на Националния план за действие по заетостта през 2019 г.; Проект за изменение и допълнение на Закона за изпиране на пари, както и определяне на заместник-управители за България в международни финансови организации също са сред точките, които министрите ще обсъдят.

Създаването на Национален координационен център за безопасно движение по пътищата ще бъде сред акцентите на заседанието на министрите.

За създаването му пръв заговори министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е и вносител на предложението за него.

Младен Маринов: Новият Център по пътна безопасност ще заработи до края на годината

Според проекта Националният координационен център ще "осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната".

Предвижда се той да функционира в непрекъснат режим на работа. Центърът ще осъществява дейността си в координация с националната полиция, пожарната, дирекция „Национална система 112“, Агенция „Пътна инфраструктура“, автомобилната администрация и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”.

Предложението на вътрешния министър е общото ръководство и координацията в Центъра да се осъществява от служител на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР. Логистичното осигуряване на Центъра ще се осъществява също от МВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама