Теменужка Петкова: Няма как правителството да оказва влияние върху сделката за ЧЕЗ

08:16, 26 юни 19 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следим сделката за ЧЕЗ. По принцип правителството няма отношение към това на кого ще продаде своите активи ЧЕЗ. Има регулаторни органи в България, които ще преценят дали този купувач е приемлив с оглед на нашето законодателство. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова пред бТВ.

Шефът на "Еврохолд" разкри как ще бъде финансирана сделката за ЧЕЗ

Петкова припомни, че трите ЕРП-та са приватизирани, те са частна собственост.

"Това е сделка, която се реализира по чешкото законодателство, няма как българското правителство да оказва въздействие на подобен тип сделки, нека да се спре с тези спекулации", призова енергийният министър.

КЕВР прави критерии по сделката за ЧЕЗ

Комисията за финансов надзор проверява „Еврохолд България“ АД

"Регулаторните органи в България ще се обявят за сделката на ЧЕЗ. Комисията за финансов надзор вече прави проверка, следва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията и след това КЕВР. В Министерството на енергетиката имаме писмо от председателя на КЕВР Иван Иванов, той свиква работна група и в нейните рамки ще разработят критериите по закона за енергийното регулиране. Ще успеем да се справим с общи усилия", подчерта Петкова.

 

По думите на министър Петкова сме свидетели, че предишната сделка за ЧЕЗ не беше одобрена от КЗК, но мисли, че това вече е приключило.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама