Лекари върнаха към живот след 20 минути мъж, починал от токов удар

09:30, 26 юни 19 / Свят 25 1646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20-годишният Майкъл Пруит работил на открито в предградие на Детройт заедно с баща си, когато металната стълба, която носи, се удря в проводник.

„Спомням си, че бях ударен от електрически ток, докато държах стълбата и се разтреперих, а после нищо“, казва Пруит в прессъобщение за случилото се през април тази година.

Спасителните екипи пристигат на мястото за 4 минути, а парамедиците извършват серия от животоспасяващи процедури – сърдечен масаж и дефибрилация.

Но Пруит умира преди да стигне до болницата. Това обаче не спира никого.

В болницата във Фармингтън Хилс, лекарите продължават да дефибрилират Пруит, докато сърцето му отново не започва да бие - цели 20 минути след като е ударен от ток, съобщава БГНЕС.

Д-р Ейнджъл Чъдлър, който реанимира Прюит, си спомня, че е казал на безжизненото тяло на младежа: "По-добре е да се върнеш".

И той се връща.

Медици от болницата коментираха, че Прюит се събудил съвсем добре и се е наложило няколко души да го възпрат да не се измъкне от болничното си легло.

Джилиан Прюит, майката на Майкъл, споделя, че е щастлива да си върне сина и е още по-щастлива, че е същият човек, какъвто е бил преди да умре.

Обикновено мозъчните клетки започват да умират след само 5 минути, а медицинската сестра Барбара Смит казва, че е "чудотворно", че Пруит е запазил цялата си мозъчна функция, включително и чувството си за хумор.

"Знаех, че Майкъл е добре, след като направи саркастичен жест, когато попитах дали има някакви други суперсили", каза Джилиан Пруит. "Моят първороден син се е върнал от мъртвите."

Единствените белези, които Прюит получава са тези от изгаряния на пръстите му, откъдето електричеството е напуснало тялото му.

Заради преживяното, Майкъл си е направил татуировка над сърцето на "свещеното всевиждащо око на Бог в триъгълник, заобиколен от индиански мечтател", за да си спомня за този съдбовен ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама