„Воля“: Партийната субсидия трябва да бъде намалена

10:37, 26 юни 19 / Политика 25 1007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От „Воля“ оставаме с непроменена позиция и смятаме, че субсидията трябва да бъде намалена, заяви заместник-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова, предаде репортер на БГНЕС.

Десислава Атанасова: Ако предложението за 1 лв. партийна субсидия не събере достатъчна подкрепа, сме склонни на разговори

„Ние сме категорични, че субсидията на партиите трябва да бъде 1 лев. Смятаме, че тези пари не са нито на премиера, нито на президента. Те са на българския данъкоплатец. Той ни е изпратил тук да взимаме решения от негово име и ясно и категорично е изразил своята воля“, категорична е тя.

Кръстина Таскова подчерта, че към този момент групата не е получила покана за участие в бъдещите парламентарни консултации по темата, но припомни, че от „Воля“ ще настояват за бързо вземане на решение. „Няма какво повече да се консултираме. Слушаме тези дни, че колеги говорят за партийна субсидия в размер на германската. Когато повдигнат темата българите да получават германски доходи, тогава можем да говорим за германската субсидия“, смята тя.

Колко дължат партиите на държавата след преизчисляване на субсидиите?

Таскова бе категорична, че „Воля“ ще върне надвзетата сума от партийната субсидия, която по данни на финансовото министерство възлиза на 655 938 лв. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама