Ценко Чоков дойде в съда в инвалидна количка

14:05, 26 юни 19 25 1589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на днешното изслушване в Апелативния специализиран наказателен съд на пледоариите по делото срещу него. На 10 май 2019 г. той беше осъден от специализирания наказателен съд на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още две момчета получиха присъда от по 4 години.

Чоков беше придружаван от съпругата му. В залата влязоха синът му Мартин Чоков и частните му обвинители.

Адвокатът на Чоков, Иво Найденов каза, че иска заседанието да се отложи, предаде БГНЕС. Същото искане направи и в зала, като се обоснова, че това се налага заради отсъствието на адвокат Илиян Василев.

Найденов поиска и да бъде назначена и нова съдебно-медицинска експертиза, която да установи, тъжителят Веселин Тушинов дали му е причинена лека или средна телесна повреда, в следствие на нанесения му побой. Според адвоката на Чоков, двете експертизи си противоречат, тъй като в едната е посочено, че на Тушинов му е причинена лека телесна повреда, а във втората – средна.

„Ако съдът ги уважи, следва друга дата. Ако не- следват пледоарии. Ние сме на финала на втора инстанция. Ние сме обжалвали присъдата, която е на първа инстанция. Има протест на прокуратурата, има наша жалба от наша страна“, заяви Найденов.

Въпреки изложените факти, съдът отказа да отложи заседанието, както и да назначи нова съдебно-медицинска експертиза.

Преди започването на четенето на пледоарии, Иво Найденов поиска тези на Ценко и Мартин Чокови да бъдат четени в друго заседание. Това искане беше прието от магистратите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама