Зоран Заев се отказва от поста министър на финансите

14:40, 26 юни 19 / Свят 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев ще оттегли предложението си да бъде в същото време и министър на финансите, научава информационният сайт Плусинфо от източници от парламента.

Очакваше се днес от 12:00 ч. българско време да има заседание за избор на нови членове на правителството, но то още не е започнало тъкмо поради тази причина.

Зоран Заев назначи пет нови министри, самият той поема финансите

Според информации на Плусинфо засега няма предложение за нов министър на финансите, но не е известно дали Драган Тевдовски ще остане на поста. Вкрая н май северномакедонският премиер предприе редица кадрови промени в своята партия и заяви, че ще има промени и в парвителството през юни.

Малко по-късно Антикорупционната комисия, която разгледа предложението Заев да бъде едновременно премиер и министър на финансите, реши, че такова съвместяване на постове е невъзможно според член 72 на Закона за портиводействие на корупцията и конфликта на интереси.

В писмо на комисията до парламента се казва, че поемането на финансовото министерство от Заев би могло да концентрация на власт и противоречи на принципа за несъвместимост на държавните постове.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама