Екрем Имамоглу встъпва в длъжност като кмет на Истанбул

07:40, 27 юни 19 / Свят 25 258 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Екрем Имамоглу, който бе избран за кмет на Истанбул, според неофициалните резултати от повторните избори на 23 юни, ще встъпи в длъжност на официална церемония в сградата на истанбулското кметство в квартал "Сарачхане". 

Екрем Имамоглу спечели повторните избори за кмет в Истанбул в неделя с 54,21% от гласовете пред съперника си от управляващата партия Бинали Йълдъръм, който получи 44,99% подкрепа. 

Реджеп Ердоган поздрави новия кмет на Истанбул

Вотът в неделя се състоя близо три месеца след местните избори на 31 март, спечелени в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи тогава с 13 000 гласа разлика Бинали Йълдъръм, който е бивш премиер и близък сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган. 

След седмици на възражения от страна на управляващата партия за резултатите от вота в Истанбул, Висшата избирателна комисия анулира на 6 май изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни. 

Екрем Имамоглу: Ще работя в хармония с президента Ердоган за решаване на проблемите на Истанбул

След решението на ВИК мандатът на Имамоглу като кмет на Истанбул бе отнет и турското министерство на вътрешните работи назначи валията на Истанбул Али Йерликая да изпълнява временно длъжността на кмет на Истанбулската голяма община до произвеждането на повторни избори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани