Възможно е незагасена цигара да е подпалила Нотр Дам

18:10, 26 юни 19 / Свят 25 1270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромен пожар възникна на 15.04.2019 в Катедралата Нотердам в Париж, Франция. По последни сведения основната сграда на катедралата е била спасена.
Огромен пожар възникна на 15.04.2019 в Катедралата Нотердам в Париж, Франция. По последни сведения основната сграда на катедралата е била спасена.

Неизгасена цигара или електрическа неизправност биха могли да са причина за опустошителния пожар, който избухна в катедралата Нотр Дам през април, съобщиха от прокуратурата в Париж, като изключиха всякакви престъпни намерения.

"Нотр Дам" в Париж гори

Френските следователи разглеждат много хипотези, "включително неправилно функциониране на електрическата система или пожар, който е започнал от незагасена цигара", се казва в изявление, което показва, че няма доказателства, които да подкрепят каквато и да е теория за "престъпния произход" на огъня.

Някои от работниците на "Нотр Дам" са нарушавали забраната за пушене

В изявлението се казва, че предварителните заключения се основават на разговори с около 100 свидетели. 

Подчертава се, че разследването все още не е изяснило причината за пожара. Все още не било възможно да се заключи дали най-вероятната теория е електрическа повреда или незагасена цигара.

"Сега ще бъдат предприети по-задълбочени разследвания, като се използва натрупания опит".

В изявлението се казва, че вече е открито предварително разследване, без да е насочено срещу нито едно отделно лице, за неволно нанасяне на вреди, причинени от небрежност.

През април говорител на фирма за скеле Le Bras Freres, която е участвала в реставрационни работи, призна, че работниците са пушили на място от време на време.

"Съжаляваме за това," каза тогава говорителят, като добави: "В никакъв случай не може цигара да е причина за огъня в Нотр Дам“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама