Румен Гечев: ГЕРБ и ДПС разиграват театър за субсидиите, няма да ги променят

18:35, 26 юни 19 / Политика 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Моето мнение, че партия ГЕРБ разиграват един театър заедно с ДПС за субсидиите, а нямат реално намерение да никакви промени”, това заяви Румен Гечев в ефира на bTV.

''Ако наистина са искали да бъдат променен размерът на парите за партиите, ГЕРБ нямаше да чакат две години след провеждането на референдума, чиито резултати не са обвързващи'', смята депутатът от БСП.

Според него предложението за намаляване на субсидията няма да бъде подкрепено от малките коалиционни партньори на ГЕРБ.

„Никоя партия възможност да върне надвзетите субсидии веднага, освен ГЕРБ”, отбеляза Румен Гечев, който отбеляза, че това решение идва в много неподходящ момент – в средата на годината и то след избори, за които партиите са взели кредити.

Бойко Борисов: До края на юли ще се реши с колко да се намалят партийните субсидии

''Наддадените средства са грешка на Министерството на финансите, а не на партиите'', убеден е Гечев.

„Да се намалят парите на партиите в средата на годината е все едно да намалиш наполовина заплатата на някого, който има кредит и да очакваш той да продължи да го изплаща”, направи сравнение Румен Гечев.

Корнелия Нинова: Крайно време е да разсъждаваме по същество за партийните субсидии

„Върнахме се в парламента, защото там ни е мястото”, заяви депутатът от левицата за решението на БСП, като отбеляза, че причината да напуснат Народното събрание е липсата на уважение към опозицията и нечуваемостта на нейните предложения като диференциацията на ДДС за храни и лекарства.

Румен Гечев смята, че предложението за намаляването на партийните субсидии е за отклоняване на общественото внимание от важни сделки като покупката на американските самолети и „докато тихомълком продават ЧЕЗ”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама