Петрова и Иванчева: Делото ни може да бъде върнато заради конфликт на интереси

18:55, 26 юни 19 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ние сме напълно невинни и това вече ще може да го докажем благодарение на кадрите, които медиите направихте по време на това шокиращо задържане. Едва сега успяхме да ги разгледаме", това заявиха отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които дойдоха в спецсъда, за да участват в разпределението на състава, който ще гледа обжалването на присъдата им от Специализирания наказателен съд на втора инстанция, предаде БГНЕС.

Десислава Иванчева получи 20 години затвор на първа инстанция

На първа инстанция Иванчева беше осъдена на 20 години лишаване от свобода, а заместничката й - на 15 години.

„Това което се случва е абсолютно злокобно. Никой никога не е искал пари на Ваклин или на друг инвеститор. Всичко това е постановка. Нашият живот и този на семействата ни е съсипан“, заяви Петрова и добави, че от ареста е занесла дървеници в дома си, от които и до днес не може да се отърве. Тя показа ръката, която е нахапана от дървеници.

Десислава Иванчева: Обмислям да се кандидатирам за кмет на София

Иванчева разкри, че профайлъри са им помогнали да видят на разпространените по медиите кадри, че парите са подхвърлени от следователката Арабаджиева, която е от Пловдив.

„Доказахме, че тя е пълен джоб, празен джоб. Точно преди да мине пред кашона има снимки, които показват празния кашон, където няма пари“, обяви Иванчева.

Петрова разкри още, че съдия Иво Хинов е бил подведен с фалшифициран протокол, както и че СРС-тата са манипулирани и датите им са подменяни.

„СРС-то на 23-ти е фалшифицирано и това си проличава от думите на Дюлгеров, който казва, че колата й е ударена, а всички знаем, че аз съм ударена на 31-ви“, обясни Иванчева.

Тя призова премиера Бойко Борисов да се сезира като специалист и човек на пагона, като гражданин и мъж, и да види, че служители на по-ниско ниво засрамват и унижават невинни хора, и трябва да бъдат наказани.

„Първият съдебен състав е незаконен. Една от съдебните заседателки Мария Праматарова Щуркова е член на районната избирателна комисия в „Младост“. Това е конфликт на интереси и е трябвало да го обяви доста по-рано. В един момент тя едновременно е взимала решение за нейната кандидатура като евродепутат и като съдебен заседател. Това е огромен скандал. Много е вероятно делото да падне и да се върне на първа инстанция“, разкри Петрова.

Иванчева разкри още, че днес са излезли от дома си въпреки наложената им мярка "домашен арест" без необходимото разрешение от съда.

След като беше избран състава, който ще гледа делото на втора инстанция, Петрова и Иванчева казаха, че не вярват на тази институция.

„Надявам се, че този път ще се погледнат доказателствата, ще се видят, че СРС-тата са подменяни и размествани“, поясни Иванчева, а Петрова попита защо съдът отказва да изиска кадрите от камерите в района на задържането им и да ги прегледа.

Делото ще се гледа от първи състав, в който влизат съдия Мариета Неделчева. Георги Ушев и Стоян Тонев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама