Бедствено положение е обявено в Котел след проливния дъжд

21:35, 26 юни 19 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Котел Коста Каранашев обяви бедствено положение след като днес следобед ниската част на града беше наводнена, съобщи БНР.

20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от силната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър. 

"Водата е била на височина от метър и двайсет до 1.50. Има пострадали автомобили. На  няколко улици наистина е изнесен целият асфалт и са непроходими. Докато овладеем изцяло ситуацията, ще бъде така – предполагам, че до утре на обяд. Ангажирали сме целия ресурс - багери и всички машини, които имат гребла, за да се избута тоя инертен материал и асфалт настрани, да може да се минава по улиците".

Проливният дъжд, започнал около 14.00 часа днес, причини щети в Котел. Придошлата вода е заляла къщите около реката. Силно пострадала е улица “Калина“. Водата в къщите там е била над метър и това е създало опасност за живеещите в тях.

В една от къщите водата е изкъртила и входната врата. Хората са спасявали жена, която е тичала по улицата и силната вода я е съборила. Мостът над реката частично е пропаднал и улицата е затворена. Очевидци твърдят, че кон и каруца са пометени от силната вода и са изчезнали.

В момента ситуацията се нормализира и водата се отича.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама