Шефът на АИКБ: НЕК не се управлява в полза на икономиката

08:15, 27 юни 19 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК. Но очевидно не се управлява в полза на икономиката, в полза на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция формира 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният директор на НЕК не са тези и те са успяли да се преборят за неговия пост. Това коментира в предаването „Здравей, България” председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев.

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Той допълни, че няма промяна в позицията на четирите работодателски организации, с която те излязоха преди месец. С нея те се противопоставиха на неадекватното управление на НЕК.

Велев припомни и  на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден получава информация за кой час каква такава ще има.

КЕВР обсъжда с граждани и сдружения поскъпването на тока от юли

 „Няма друг такъв търг. Когато има такива с отклонения – това се определя със съгласието на продавач и купувач. Докато в случая това отклонение се определя от продавача. Ние настояваме да се направи проверка на тези оферти”, категоричен е Велев.

Той допълни, че подобни случаи водят до изкривяване на икономиката. В момента е обявен нов търг, който според Велев отново облагодетелства определен участник в него.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама