Кметът на столичния район "Слатина": Заповедта на арх. Калинов за терасата на Пламен Георгиев бе неочаквана

08:50, 27 юни 19 / Общество 25 160 Topnovini
на снимката: арх. Влади Калинов
1

Вероятно експерти от район „Слатина” в София отново ще посетят жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, за да инспектират навесите на терасите в имота.

Това заяви пред камерата на бТВ кметът на столичния район Наталия Стоянова. Районната администрация вече излезе със заключение, че пристройките трябва да бъдат съборени, но то беше обезсилено от началника на столичния строителен контрол арх. Влади Калинов, като това решение доведе до скандал и до оставката му. Стоянова призна, че заповедта на Калинов е била неочаквана и си я обяснява с „грешен прочит на закона”: „Оставката е личен акт, за нея обяснение би могъл да даде този, който я е подал. Нас ни интересува преписката да бъде доведена до своя законен край”, добави тя.

По думите ѝ в случая няма как да се говори за допустимост, тъй като покривите са с около метър над допустимата кота. „Не е имало нещо по-особено, това е незаконен строеж – такива има навсякъде в страната”, отговори кметът на въпрос имало ли е значение, че става дума за имота на шефа на КПКОНПИ и имало ли е натиск. По думите ѝ собственикът е оказвал пълно съдействие.

Сега новата проверка ще включва както анализ на вече събраните документи, така и вероятно допълнителна инспекция, тъй като, например, е възможно собственикът сам да е съборил навесите, обясни Стоянова. Тя допълни, че може да разшири екипа от проверяващи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани