Теменужка Петкова: Сега не е моментът за приемане на оставка на директора на НЕК

12:42, 27 юни 19 25 1285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смятам, че моментът не е подходящ за приемане на подобен тип оставки - така министърът на енергетиката Теменужка Петкова отговори на журналистически въпрос в парламента във връзка с оставката на изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев, предаде БТА.

На първо четене: Приеха промени в Закона за енергетиката

Петкова припомни, че Съветът на директорите на БЕХ е преценил, че не е удачно да бъде приета тази оставка. Илиев е професионалист в областта, с която се занимава, премина се през много тежки моменти, състоянието на НЕК е значително по-добро, стабилизирано, дружеството плаща своите задължения, каза още министърът на енергетиката.

Теменужка Петкова коментира и приетите на първо четене от парламента промени в Закона за енергетиката, като уточни, че в законопроекта става дума за постепенно, с много малки стъпки, либерализиране на пазара на природен газ.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара на природен газ в България се случва в точния момент

Тя увери, че всеки елемент от законопроекта ще бъде внимателно анализиран, ще бъдат разгледани и всички евентуални рискове, за да могат да се предотвратят. Трябва да бъдат спокойни и потребителите на природен газ, и дружествата, никой няма да направи нищо, което противоречи на техните интереси, посочи Петкова.

Тя обясни, че промените са с цел да има по-голяма конкуренция и по-добри цени за българските потребители. Ако има съмнения за тръжни манипулации, компетентният орган, към който всеки трябва да се обърне, е българският регулатор, заяви още министърът на енергетиката по повод изразени опасения в пленарната зала от страна на левицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама