До края на годината ще имаме още два буферни паркинга по третата линия на метрото

12:52, 27 юни 19 / Общество 25 195 Topnovini
1

До края на годината ще имаме още два буферни паркинга по третата линия на метрото. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно идеята за въвеждане на червена зона за паркиране в столицата, предава„Фокус“.

„Идеите са на хората, които са подготвяли този дългосрочен план до 2035 г. Аз казах моята позиция, от сега да говорим за след 15 години, каква ще бъде цената на зоната, ми се струва меко казано несериозно“, обясни тя.

Обмислят "червена зона" за паркиране в София

Всичко се развива динамично. Ние не знаем цената на нищо след 15 години. Според мен в един стратегически план не може да се поставя въпросът за цената“, отбеляза Фандъкова. „Нашата стратегия след въвеждането на синя и зелена зона е практика в по-голямата част на европейските столици. Взехме модела от Виена. Там, където има необходимост хората и районният кмет да се разширява зелената зона. Знаете, че го правим, знаете, че резултатът е приемлив за хората“, поясни тя.

 „Заедно с това да продължим изграждането на паркинги. Буферни паркинги имаме няколко по линиите на метрото. Надявам се, че до края на тази година или началото на следващата ще имаме още два буферни паркинга по третата линия на метрото. Единият в кв. „Овча купел“, а другия на „Околовръстния път“. Това е много важна стратегия“, коментира още столичният кмет.

Столичният кмет допълни, че ЦГМ има още задачи за паркингите на Централна гара. „Не само, че има планове, по тях се работи. Това са важните мерки. Червена, синя, зелена зона и пари, това за мен са само подвеждания за хората нито аз, нито Столичният общински съвет имаме намерение в близко бъдеще да се увеличават цените на зоните“, обяви Фандъкова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани