Сотир Цацаров и директорът на ОЛАФ обсъдиха разследванията за защита на финансовите интереси на ЕС

14:10, 27 юни 19 / Политика 25 984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ Виле Итала.

Премиерът Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

Итала е на посещение в България по покана, отправена му от министъра на вътрешните работи и главния прокурор, съобщиха от прокуратурата.

Главният прокурор и генералният директор на ОЛАФ обсъдиха по-ефективното провеждане на разследвания за защита на финансовите интереси на ЕС. Предмет на дискусия бяха както общото взаимодействие между МВР и прокуратурата, от една страна, и ОЛАФ, от друга, така и конкретни текущи разследвания.

Договорен беше механизъм за пряка комуникация и подготовка на съвместните разследвания между Прокуратурата на Република България и ОЛАФ, чрез създаване на постоянно действаща контактна група от прокурори и служители на ОЛАФ. Очаква се първата среща на контактната група да се проведе в София до края на месец юли тази година.

В разговорите с Итала участваха също заместникът на главния прокурор Иван Гешев и ръководителят на отдел „Специализиран“ към Върховна касационна прокуратура Румяна Арнаудова. В програмата на визитата на генералния директор на ОЛАФ са предвидени и срещи с министъра на вътрешните работи и с председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама