20-годишно момче се нуждае от 23 200 евро за лечение

18:40, 27 юни 19 25 1637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Даниел Маринов от Враца е само на 20 години, но съдбата вече го е изправила пред  тежки изпитания. През лятото на 2016 година той претърпява инцидент, вследствие на който остава обездвижен от врата надолу. Към днешна дата са му назначени 3 курса за терапия със стволови клетки, но необходимата сума е непосилна за него и семейството му. За да продължи лечението си той има нужда от 23 200 евро.  Дани изпраща отворено писмо към всички хора с добри сърца.

Публикуваме го без редакторска намеса:

„Здравей! Аз съм Дани и съм на 20 години от гр. Враца. Както се казва, животът е пред мен. Именно сега би трябвало да черпя от него с пълни шепи. За съжаление, съдбата има други планове и бях принуден да порасна бързо, да се сблъскам с нещо, което никога не съм си представял, че може да се случи на мен. С тези неща е така, не вярваш, че може да се случи точно на теб. Докато не се събудиш един ден, а реалността стане най-големия ти кошмар.

Аз вярвам в съдбата и знам, че на никой не му е отредено нещо повече от това, с което би могъл да се справи. 
Обожавам плуването и смея да твърдя, че бях много добър плувец. Именно това е и една от причините лятото между 11 и 12 клас да започна работа като спасител в аквапарк, правейки своите първи стъпки към живота на „големите“. Знаеш ли, съдбата има странно чувство за хумор и ирония. От отговорната ми роля на спасител само за няколко секунди аз се превърнах в човека, който имаше нужда да бъде спасен.

Чудиш се какво стана? Спуснах се по една от пързалките и при „приземяването“ паднах така, че ударих главата си в дъното на басейна. Счупих 7-ми шиен прешлен, което доведе до пълно обездвижване от врата надолу. Целият ми живот се преобърна – планове за университет, работа, всичко беше заличено от две думи, „обездвижен си“. 

Моята борба започна още тогава и не е спирала до ден днешен, няма и да спре. Претърпях две операции, преминавам през интензивни рехабилитации и множество изследвания.Благодарение на постоянните усилия и упоритостта ми, постигнах изключителни резултати. Вече успявам да движа двете си ръце, частично пръстите и да седя в инвалидна количка! Принос за това имат и моите близки хора – подкрепата на моята борбена майка, страхотна сестра, моята прекрасна приятелка и на незаменимите ми приятели. Те ми дават сили да продължавам и всеки ден да полагам усилия. Разбираш ли, аз не съм от типа хора, които просто ще се откажат, ще останат на легло цял живот, ще питат „защо на мен“ и ще се самосъжаляват. Аз няма да спра да се боря и да давам всичко от себе си, за да постигна моята крайна цел. Някой ден искам да имам деца, да водя по-пълноценен живот, да не бъда толкова зависим. 

С много голяма надежда изпратих своите документи до екипа на д-р Джихан Абазович в Истанбул, Турция и се молех да бъда одобрен. И ето че поговорката „Който търси – намира“ се оказа вярна отново. Назначени са ми 3 курса бимак терапия (автоложко лечение със стволови клетки) и очакванията са настоящото ми състояние да се подобри значително! Това ми показва, че целият труд, хъс, гняв, болка не са били напразни! Аз вярвам, че мога да спечеля тази битка, но имам нужда от твоята помощ. Сумата от 45 000 евро, необходима за лечението, е непосилна за семейството ми. Моля те да ми подадеш ръка за едно по-добро бъдеще, в което ще мога да водя по-пълноценен начин на живот, а леглото няма да е моя затвор.

Твой,
Дани, на 20 години – сигурен в успеха

Ако искате да помогнете на Дани, може да го направите по следните начини: 

По банков път

Титуляр: Даниел Маринов

IBAN: BG19FINV91501316841132
Банка: Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Оферта за заем 13:10, 02 сеп 22

Имате ли нужда от заем, за да стартирате бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е да, свържете се с: [email protected] WhatsApp +2347032909728


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама