Осака в очакване на срещата на Г-20

15:30, 27 юни 19 / Свят 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В японския град Осака приключи подготовката за двудневната среща на върха на Г-20, която ще бъде открита на 28-ми юни.

За гарантиране на реда по време на срещата са задействани 32 000 полицейски служители от цялата страна. Входовете на острова са блокирани от барикади, в близост до тях полицията избирателно спира автомобилите, проверява салоните и багажниците. Изложбеният комплекс се охранява от повече от 60 въоръжени офицери на японската брегова охрана. Полицията блокира редица пътища, включително високоскоростни платени магистрали.

В четвъртък и петък училищата няма да отворят, за да намали тежестта върху транспорта.

Много туристически обекти не работят, включително основната местна забележителност - един от най-известните замъци в Япония. Някои места за развлечения също са затворени.

Лидерите от Г-20 ще обсъждат горещи теми като търговската война между Вашингтон и Пекин.

В Осака вече пристигнаха президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин.

Преди да потегли за Япония, Тръмп отправи изявления за Китай, а също и за Индия, Япония и Германия, давайки насока за тона на предстоящите му сбити срещи с някои от световните лидери.

Очаква се Си Дзинпин да проведе търговски преговори с президента Доналд Тръмп в кулоарите на двудневната среща, която започва в петък, а анализаторите оценяват временното примирие за митата като по-вероятен резултат на промяната, която ще промени преговорите.

Към лидерите ще се присъединят и представители на различни финансови институции.

Тази година амбицията на срещата е не просто да се говори, но и да се стигне до конкретен план за действие. Сред основните теми, които ще се коментират са протекционизма, борбата с глобализацията и сигурността.

По традиция с най-голям интерес се очакват двустранните срещи в кулоарите на форума.

Двойниците на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп вече се разходиха по улиците на японския град. Хауърд Екс е австралийски актьор, който се превъплъщава в севернокорейския лидер, а Денис Алан влиза в ролята на американския президент. Двамата поздравяваха любопитните минувачи, а някои от тях си направиха селфита с мнимите лидери.

Северна Корея не е част от Групата на 20-те най-големи икономики, но Доналд Тръмп ще участва и това е достатъчен повод за импровизаторите да го съберат с Ким Чен Ун.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама