Младен Маринов: Задържаните за разпространение на наркотици полицаи са млади служители

15:42, 27 юни 19 / Крими 25 495 Topnovini
1
2

''Има двама задържани полицаи от столично районно управление'', потвърди министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Двамата униформени са арестувани днес след проведено срещу тях разследване за разпространение на наркотици от Дирекция „Вътрешна сигурност“, в чието полезрение са попаднали още преди няколко месеца. Вътрешният министър уточни, че сигналът за тяхната престъпна дейност е подаден от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БГНЕС.

Полицаите са служителите на Четвърто районно управление в столицата.

В момента вървят още процесуално-следствени действия, така че всяка друга информация ще попречи на разследването“, подчерта Маринов и увери, че веднага след приключване на следствените действия МВР и прокуратурата ще излязат с официална информация по случая.

„Както съм казвал и преди – имаме абсолютна непримиримост към такива случаи. За съжаление това са млади служители, на 2-3 години служба. Ние го наблюдаваме като тенденция, че тези, които постъпват, до 5-тата им година на служба има рисков период, в който има възможност те да се подадат на външен натиск и да тръгнат по лош път“, категоричен е министър Маринов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани