Закриват инфекциозното отделение на болницата в Кюстендил заради липса на специалисти

16:10, 27 юни 19 25 1500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инфекциозното отделение на районната болница в Кюстендил се закрива поради липса на специалисти, които да попълнят екипа, каза за БНР гл. лекар на здравното заведение д-р Александър Величков. Същевременно на днешното заседание на Общинсикя съвет беше предложено да се търси специалист, а не да се закрива отделението. 

Има липса на лекари в Спешна помощ- Варна

Общински съветници припомниха, че миналата година бяха закрити отделенията "Уши, нос, гърло", очното и кожното отделение, а сега и инфекциозното, което е недопустимо като мярка при решаване на ситуацията. В града има регистрирани над 50 случая с морбили. Управителят на болницата д-р Александър Величков каза, че закриването на отделението няма да е в ущърб и да ощети пациентите:

"Модел на пациент съм направил сметка къде ще се лекува, как ще се лекува, как ще се преглежда, как ще се диагностицира. Направил съм сметка за всеки един модел пациент. Никой пациент нищо няма да усети". 

Ако се наложи, болни ще бъдат изпращани в други болници:

"Имаме 10-12 човека годишно, които няма да можем да поемем поради специфични инфекциозни заболявания, съответно ще ги насочим към Инфекциозна болница София, няма да усетят нищо".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама