Бизнесът все още иска оставката на Петър Илиев като директор на НЕК

19:50, 27 юни 19 / Политика 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветът на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД не прие подаденото от Петър Илиев заявление от 19.06.2019 г. за освобождаването му от длъжност като изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания“ ЕАД.

Петър Илиев запазва поста си като изпълнителен директор на НЕК ЕАД

Бизнесът обаче продължава да иска оставката на Илиев, това заяви в студиото на bTV експертът към национално представените работодателски организации Константин Стаменов.

Според Стаменов НЕК защитава интересите на определени играчи в ущърб на бизнеса. Като пример той посочи търга, организиран от Илиев преди 10 дни за продажба на ток на бизнеса, който „прелял чашата”.

„Един-единствен купувач трябва да купи 98 мегавата. Това означава, че няма да бъде допусната конкуренция, ако е само един купувач”, категоричен е експертът. Условията за участието в търга били създадени за определен купувач, смята Стаменов.

Теменужка Петкова: Сега не е моментът за приемане на оставка на директора на НЕК

„Нашите заключения са експертни. Дали БЕХ са организирана престъпна група е работа за установяване от правосъдието и разследващите органи”, заяви експертът.

Той отбеляза, че от години работодателите искат от НЕК един продуктов профил, който не получават – така наречения пиков продукт.

„Години наред ние им казваме, че искаме хляб, а те ни отговарят, че ни дават пасти и това е същото, а то не е същото”, каза Стаменов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама