Кирил Балдев ще раздава безплатно книги във влака от София за Бургас

21:30, 27 юни 19 25 1517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък, на 28 юни, пътниците  на влака от София за Бургас в 6.30 може да получат безплатно книга. Причината - да не скучаят по пътя към морето.

Идеята е на Кирил Балдев, младеж, израснал в център  за деца без родителска грижа, за който това е поредна благотворителна кампания. Инициативите му са свързани със събиране на книги и даряването им на читалища. Кирил учи в Пазарджик, но реализира повечето си идеи в София.

Преди дни започва да раздава книги в градския транспорт в столицата. Повечето купува сам или събира чрез социалните мрежи. 

''Хората не си носят книги, някои скучаят, някои си гледат само телефона. Мисля, че към 200 - 300 книги ще раздам. След това ще се кача обратно на влака и ако са ми останали или някой е донесъл, пак ще раздавам. Тематиката на изданията е различна, всеки ще намери своята книга. Това е страхотна идея, която само в България се развива'', споделя Кирил. 

Всеки, който иска да дари книга, която да се чете във влаковете, може да намери Кирил Балдев в 12.30 на бургаската гара в петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама