Йорданка Фандъкова: От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“

09:10, 28 юни 19 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“, който ще затрудни движението в тази част на града. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Фандъкова коментира и оставката на шефа на строителния надзор архитект Влади Калинов. „За мен доверието е важно. Показала съм, че не искам да има съмнения в нашите действия и тяхната законосъобразност. И ако има такива, трябва да се вземат категорични мерки. Арх. Калинов е сериозен професионалист, дава си сметка и си подаде оставката, която приех. Работила съм винаги по този начин. Разделяла съм се с хора, които са работили добре, но са правили някакви пропуски и грешки. И смятам, че това е отговорността“, обясни Фандъкова и посочи, че в работата си следва последователна политика.

Тя заяви, че ще обяви своето решение дали ще се кандидатира отново за кмет на София, когато го вземе. „Сигурна съм, че всички кандидати внимателно ще обмислят, ще вземат решение и се надявам да предложат добри планови проекти за града. Но, за съжаление, виждам, че насоката на кампаниите обикновено е в негативен план. А за мен винаги е било важно да се предлагат добри решения за промяната на града. Така че кампанията на ГЕРБ ще бъде в тази поска, независимо дали се кандидатирам аз или не“, обясни Фандъкова.

Кметът на София коментира и темата за ремонтите в града, като посочи, че най-големите проблеми са свързани с изпълнението на големите проекти, които е важно те да бъдат контролирани. По думите ѝ важни са и реакциите на гражданите. „Не плащаме за недобре свършените дейности – над половин милион лева са санкциите, които вече съм наложила за ул. „Граф Игнатиев“. И има още възможности за санкции“, заяви тя. Във връзка с валежите и наводнените участъци на ул. „Солунска“, Фандъкова посочи, че проблемът са били две запушени шахти. „Имахме сериозни проблеми в много райони на София, но екипите реагираха сериозно и успяха много бързо да се справят. Следим много внимателно климатичните промени“, заяви тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама