Повече източноевропейци ще има в транспортната комисия на ЕП

10:00, 28 юни 19 / Политика 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по транспорт в Европейския парламент, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по повод очакванията пакетът "Мобилност" да бъде обсъждан от нея, предаде БНТ.

Андрей Новаков от ГЕРБ, Петър Витанов от БСП и евродепутат от ДПС ще бъдат българските членове на комисията.

 

Новаков съобщи, че България има стратегия как да отстои интересите на българските превозвачи за година и половина напред, но че тя не бива да се разкрива, за да не се попречи на реализацията ѝ.

"БСП ще има свои представители и в комисиите по земеделие, енергетика, външни отношения, както и в подкомисията за отбраната", съобщи Витанов, който е ръководител на делегацията на българските социалисти и води преговорите за разпределение на местата.

Петър Витанов: Франс Тимерманс трябва да бъде председател на ЕК

Според него е възможно социалисти да има и в ръководството на парламентарните комисии на Европейския парламент, но въпросът ще бъде окончателно изяснен следващата седмица след избирането на ръководството на институцията. Двамата изразиха надежда, че в новия мандат българските евродепутати ще работят в по-добра.

 

Андрей Новаков и Петър Витанов коментираха и очакванията за разпределение на топ позициите в европейските институции в навечерието на насрочената за неделя среща на върха на ЕС.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама