СДВР: Извършителите на кражбата на 26 ценни картини са рецидивисти

14:29, 28 юни 19 / Крими 25 304 Topnovini
1

Извършителите на кражбата на 26 ценни картини са с множество криминални регистрации. Това каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Извършителите са влезли в жилището на пострадалия, като са се представили за служители на столичния инспекторат и са спечелили доверието му. Той е бил вързан в банята и два дни по-късно там го намират близките му. Пострадалият е в добро състояние, той е възрастен човек“,обясни Хаджиев. Той посочи, че за директното участие в кражбата на антиквари към момента няма данни.

ВКП възложи проверка за измама с фалшифицирани картини

„Част от картините са намерени в два антиквариата в центъра на София. 12 картини са продадени за около 400 лв. на първия прекупвач, след това са препродадени за 7000 лв. Няма данни някой да е поръчал да бъдат откраднати. Но цената на една картина на този художник за акварел е 1000 лв., а за маслени – около 3000 лв.“, обясни Хаджиев.

Директорът на СДВР уточни, че и двамата задържани извършители са с множество криминални регистрации за грабежи, кражби и др.

„Третият, който към момента се издирва, също е криминално проявен. Той не пребивава на постоянния си адрес“, заяви той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани