Данаил Кирилов насрочи конкурс за съдии по вписванията

14:40, 28 юни 19 / Политика 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подписа заповед, с която насрочи конкурс за длъжността „съдия по вписванията“, която предстои да бъде обнародвана в Държавен вестник. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Данаил Кирилов: Под електронно наблюдение са 12 човека, ще станат 250

Вакантните места са 44, като са разпределени в общо 36 районни съдилища в цялата страна. Кандидатите могат да подават заявленията си за участие в 14-дневен срок след обнародването на заповедта в Държавен вестник. Заповедта може да се види на сайта на Министерство на правосъдието в секция „Кариери“.

Съдиите по вписванията извършват или отказват вписвания, отбелязвания и заличавания в имотния регистър и се произнасят за издаването на справки и удостоверения, както извършват и др.нотариални действия предвидени в закон.

Съдии по вписванията има при РС. Броят им се определя от министъра на правосъдието. В тази хипотеза министъра на правосъдието може да възложи на държ.съд. изпълнител от същия съд да изпълнява функциите на съдия по вписванията. Статутът на съдиите по вписванията е идентичен с този на държавните и частните съд. изпълнители. Съдиите по вписванията се назначават от министъра на правосъдието след провеждане на конкурс. За длъжност съдия по вписванията могат да кандидатстват лица, отговарящи на изискванията за съдии, прокурори, следователи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама