Задръстване блокира София, интензивен е трафикът и по граничните пунктове

18:11, 28 юни 19 25 1497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромно задръстване по всички изходи на града парализира София, предаде БГНЕС.

Трудното придвижване започва от самия Орлов мост в посока Пловдив. По бул. "Цариградско шосе" около кв. "Горубляне", както и по  булевардите "Ботевградско шосе", "Симеоновско шосе" и по Околовръстното на столицата полицаи от "Пътна полиция" регулират трафика. Очаква се до края на вечерта над 300 хил. автомобила да напуснат града.

Километрични опашки се оформиха и по границата ни с Гърция и Сърбия. Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт "Кулата" достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра. Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят заверена декларация за това, че детето може да напуска страната.

Километрична опашка има и на ГКПП „Калотина”, но за влизане в България от сръбска страна и се чака около два часа.Мнозина от чакащите са турски граждани, прибиращи се в родината си за лятната ваканция.

Пускат предсрочно движението по ремонтиран виадукт от АМ "Тракия"

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че ремонтът на виадукта на 20-и километър на магистрала „Тракия" е приключил и движението е пуснато в 16:30 ч., което ще облекчи пътуването до Бургас.

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма”. Пътните настилки са сухи. Натоварено е движението и по главен път Е-79, както и по направлението София – Кюстендил. С нормална интензивност се извършва трафикът в посока от и за ГКПП „Гюешево”.

Ремонтни дейности се извършват на мост над река Тополница по пътя Кюстендил – Дупница в района на град Дупница. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и светофарна уредба. Ограничението е в сила до 12 август 2019 година.

Изключително интензивен е трафикът за леки автомобили на изход на ГКПП „Кулата“ и „Кардам“  и в двете посоки.

Информацията за трафика на граничните пунктове е към 18.00 часа. На „Калотина“ трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили. На „Кулата“, „Лесово“ и „Дунав мост 2“ е интензивен на изход за товарни автомобили. На вход за леки автомобили е интензивен на ГКПП „Дунав мост 1“ и „Дуранкулак“.

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 в посока Гърция. На места се образуват колони от автомобили. Особено натоварено е движението в района на Кресненското дефиле и пътен възел „Симитли“. 

До този момент няма регистрирани тежки пътни инциденти в областта. В региона няма въведени ограничения за движение на моторни превозни средства.

В Благоевград трафикът е натоварен на вход и изход, особено в района на кв. „Струмско“ при включването в главен път Е-79.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама