Фандъкова: Наесен ще кажа за нов мандат

14:28, 29 юни 19 / Политика 25 364 Topnovini

Трябва да има механизъм, по който да се търси отговорност на районните кметове в София.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Дарик радио. 

Повод за думите й стана вчерашният инцидент, при който падна част от окачения таван в подлеза пред Спортната палата. Всеки от нас носи своята отговорност, подчерта Фандъкова. 

Фандъкова иска оставката на архитекта на ,,Младост", дал да се строи в градинка

Подлезът се намира на територията на район "Средец", кмет е Мария Ачкова от ДСБ. Район "Средец" е възложил подмяна на осветителната инсталация, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и поставяне на нов окачен таван. 

Мая Манолова подкрепи протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел

"Колегата Ачкова доста често критикува управлението на София, но сега видя, че не всичко зависи от кмета. Докато мен ме контролират 61 общиснки съветници, районният кмет е оставен на публичен контрол. Трябва да има механизъм, по който да носи отговорност", заяви Фандъкова, като уточни, че е "партиен началник на районните кметове от ГЕРБ", докато другите са абсолютно самостоятелни.

Фандъкова инспектира ремонта на бул. "Линкълн" в София

На въпрос на водещия с какво искат да я запомнят след 10 години като кмет, Фандъкова посочи метрото, което вече е 42 км. 

Преди 10 години са се депонирали 100 процената от отпадъците, днес се депонират 15 процента, а след няколко години е възможно да има нулево депонираме на отпадъци, подчерта тя.

Промяната в модернизацията на градския транспорт е факт - 90 процента от автобусния парк е с екологичен стандарт евро 6. Вече се движат и електробуси с нулеви емиси, 25 нови трамвая. 

Всичко това е коренна промяна в обеществения транспорт на града, каза Фандъкова.

Йорданка Фандъкова: От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“

И още: първият от много години нов градски парк - парк "Възраждане", обновяват се всички големи градски паркове, посочи още Фандъкова. Правим много за театрите, за културата - например откритите пространства за култура. Операта в парка е такъв пример, вече има оперен туризъм, допълни Фандъкова. 

Що се отнася до ремонтите, особено на района на "Графа" Фандъкова посочи, че този проект за нея е урок и сега вече нещата се правят по нов начин. 

Наесен ще обявя решението си дали ще се кандидатирам за нов мандат, обяви Йорданка Фандъкова. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани