Чиновници и администратори първи ще бъдат заменени с изкуствен интелект

10:20, 30 юни 19 / Любопитно 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професиите на чиновници и администратори първи ще изчезнат и ще бъдат заменени с изкуствен интелект. Това прогнозираха учени по време на научна конференция, чийто домакин беше Русенският университет. Технологиите на бъдещето са трудни за предсказване, но в някои държави вече се готвят за този момент, предаде БНТ.

Проф. Аврам Ескенази, който е сред основателите на секцията по Софтуерни технологии на Института по математика и информатика при БАН казва, че новите програмисти вече ще работят по абсолютно различен начин.

Според проф. Ескенази тайванското правителство например вече обучава 1 000 души, които правят изследвания на изкуствения интелект с идеята, че след 10 години може би това ще са най-търсените специалисти.

И ако перспективата е професията на банковия чиновник да изчезне до 5 години, то има такива занятия, които ще оцелеят, казва ученият. Въпреки развитието на изкуствения интелект, ще останат работни места, в които хората не могат да бъдат заменени от компютрите. Сред тях са адвокатитите, прокурорите, търговците, чиято работа трудно може да бъде поверена на разумни машини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама