Националният съвет на БСП решава кой да оглави предизборния щаб за местния вот

10:21, 30 юни 19 / Политика 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на БСП ще проведе закрито заседание. То е насрочено за 12.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията.

Дневният ред включва три точки. Членовете на Пленума ще изберат председател на Националния предизборен щаб на БСП за предстоящите местни избори през октомври.

Съвместно с Общопартийната контролна комисия Пленумът ще разгледа решение за актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет на БСП за 2019 година. Пленумът ще разгледа и предложение за промени в състава на Изпълнителното бюро на партията.

Корнелия Нинова отправи четири въпроса към Бойко Борисов в социалната мрежа

Това ще е петата промяна в ръководството на партията, след като то бе конструирано на 21 май 2016 г. В новия състав освен председателя Корнелия Нинова и посочения от нея зам.-председател Стефан Данаилов бяха избрани 15 души: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

Тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че им дава изпитателен срок. Първата промяна в състава на ръководния орган се наложи на 26 ноември 2016 г. след президентските избори. Освободена от Бюрото бе Илияна Йотова, която бе избрана за вицепрезидент на Република България.

Елена Йончева: АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата в независима лаборатория

Освен нея от състава на ръководния орган бяха освободени Юрий Асланов и Костадин Паскалев, чиито места заеха Вяра Емилова, Стоян Мирчев и Иван Ченчев. На 19 февруари 2017 г. беше направено предложение Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров да влязат състава на Бюрото, след тайно гласуване Националният съвет на БСП одобри само кандидатурата на Зафиров. Два месеца по-късно, през април 2017 г. оставка подаде Георги Гергов.

Корнелия Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия

Оставката на Гергов от Изпълнителното бюро на левицата дойде, след като стана ясно, че той е посредничил за неформална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Месец по-късно бяха направени нови промени в състава на органа. След като лидерът на партията Корнелия Нинова предложи да не се съвместява поста народен представител и член на ръководството от Изпълнителното бюро на БСП бяха освободени Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Новоизбраните членове бяха Владимир Москов, Атанаска Тенева и Апостол Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама