Валери Жаблянов: БСП не е на председателя си!

12:39, 30 юни 19 / Политика 25 327 Topnovini
1

"В БСП настъпиха трайни и дълбоки промени. Критичното мнение се отстранява, а политиката, която се води от председателката деформира всички форми на демокрация и се оформя еднолично управление", заяви пред централата на БСП преди пленума на столетницата Валери Жаблянов.

Очаква се той да бъде отстранен от Изпълнителното бюро по искане на Корнелия Нинова. 

Националният съвет на БСП решава кой да оглави предизборния щаб за местния вот

Жаблянов припомни, че БСП не е на председателя си, понесла е много през годините, но е партия, която ще продължи да отстоява позициите си.

Валери Жаблянов заяви, че се надява политическия доклад да не е причината за неговото отстраняване, защото той му е бил възложен именно от Корнелия Нинова, след това подкрепен от Националния съвет, както и от конгреса, което означава, че всички са били съгласни с него. 

Днес в 12 00 часа започна закритото заседание на Националният съвет на БСП.

Дневният ред включва три точки. Членовете на Пленума ще изберат председател на Националния предизборен щаб на БСП за предстоящите местни избори през октомври. Съвместно с Общопартийната контролна комисия Пленумът ще разгледа решение за актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет на БСП за 2019 година. Пленумът ще разгледа и предложение за промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Това ще е петата промяна в ръководството на партията, след като то бе конструирано на 21 май 2016 г.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани