Ивайло Иванов: Не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП „Кулата“, за да не почиват българите в Гърция

13:37, 30 юни 19 / Общество 25 519 Topnovini
Снимка: БГНЕС

Категорично не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП „Кулата“, за да не почиват българите в Гърция. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов във връзка със затрудненото движение през ГКПП „Кулата“ от последните дни по БНР.

Светлан Кичиков: Основната причина за опашките на ГКПП „Кулата“ е увеличеният пътникопоток

Попитан дали не се бави нарочно движението, за да бъдат отказани българите да почиват на гръцкото море и да бъдат върнати на родното, за да се спаси туристическият бранш, той отговори: „В никакъв случай, категорично не мога да го потвърдя това“.

Според него причините за забавянето са комплексни. „Действително последните дни имаше голямо натоварване в посока Гърция. Искам да уточня, че това беше само на ГКПП „Кулата“, съседните пунктове за Гърция бяха абсолютно празни“, поясни той.

Огромна тапа от автомобили в посока Гърция на ГКПП „Кулата“

Според него през пункта преминава голям брой от автомобили, които се обработват за изключително кратко време. „Днес по наше решение на място е изправен и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ Светлан Кичиков. Неговите наблюдение са, че автомобилите се обработват за изключително кратко време.

10 400 автомобила са преминали през ГКПП "Кулата" през последните 15 часа

Има неща, които допринасят за евентуалното забавяне. Това са, че гражданите не са достатъчно подготвени с необходимия набор документи, които трябва да притежават. Моята молба е когато се носи декларация за непридружено дете, трябва да се носи и копие от нея. Във вчерашния ден колегите са направили над 500 копия на такива декларации“, отбеляза Ивайло Иванов. Той припомни, че на сайта на „Гранична полиция“ има много ясни и точни разписания какви документи трябва да се носят от гражданите, за да бъде максимално улеснена проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!