Изпълнителното бюро на БСП вече ще има състав от 21 души

17:40, 30 юни 19 / Политика 25 284 Topnovini
1
2
3
4
5

Изпълнителното бюро на БСП се увеличава със седем членове и вече ще има състав от 21 души. Това е решено на днешното заседание на Националния съвет на БСП, съобщи народният представител Валери Жаблянов.

Самият Жаблянов беше изваден от състава на оперативното ръководство по предложение на лидера Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова предложи Валери Жаблянов да бъде отстранен от Изпълнителното бюро на БСП

Тя поиска оставката му с три аргумента: за това, че не се е постарал достатъчно да подготви доклада за конгреса, за недобра работа на Комисията по идейното и програмно развитие на партията и за отсъствието му от заседанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, което се е състояло през тази седмица.

Той отбеляза, че въпросът за идейната дискусия в БСП стои и е важно да се изясни до каква степен партията е лява и социалистическа.

''Очевидно сегашната политика на БСП в опозиция не може да спечели огромната подкрепа на българските граждани'', каза още Жаблянов и допълни, че БСП се нуждае от преосмисляне на досегашната опозиционна линия.

Валери Жаблянов: БСП не е на председателя си!

''Очевидно е, че това, което ние имаме предвид под опозиция днес, не е това, което очакват българските граждани'', каза още той.

Жаблянов е бил освободен с над 60 гласа "за", десетина "против", а останалите членове на Националния съвет са се въздържали от гласуване. 

Проведе се и дискусия, след която Националният съвет на БСП прие с мнозинство финансовия отчет за първото шестмесечие на 2019 г. Пленумът прие и актуализиран бюджет до края на годината, както и нов щат и структура във връзка с намаляването на субсидията, съобщиха от БСП. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани