Румен Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

14:50, 01 юли 19 / Политика 25 981 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение. С удоволствие констатираме отличните политически отношения и държим те да бъдат задълбочавани и развивани'', това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с китайския премиер Ли Къцян в град Далян. 

Румен Радев заминава на държавно посещение в Китай

''Миналата година с вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен, и този факт ни радва, но също така си спомняте, че той е все още далеч от потенциала на нашите две страни, посочи Радев. Все още китайските инвестиции нямат трайно присъствие в България'', отбеляза президентътРадев.

''България подкрепя инициативата "Един пояс, един път", това е една стратегическа инициатива, и ние сме активни участници във формата "17 плюс едно", отбеляза българският държавен глава.

Той благодари за поканата и за възможността да участва в Световния икономически форум "Летен Давос", и да реализира държавното си посещение в Китай, което приема също като част от честването на 70-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама