Големи горски пожари все още бушуват в Испания и Германия

15:45, 01 юли 19 / Свят 25 994 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанските власти съобщиха днес, че пожарът, избухнал преди четири дни и обхванал хълмове край Мадрид, все още не е овладян, предаде Асошиейтед прес. Около 500 огнеборци, подкрепяни от самолети цистерни, са на мястото на пожара, на 60 километра западно от испанската столица.

Службите за спешна помощ в района на Мадрид информираха, че самолетите внимават да не засегнат гнезда на императорски орли.

Началникът на противопожарната служба в Мадрид Агустин де ла Еран съобщи, че спадащите температури след рекордната гореща вълна през последните дни дават надежда, че огънят скоро ще бъде овладян, предаде БТА.

Температурите в района обаче все още са около 36 градуса по Целзий.

Голям пожар в североизточна Испания, започнал в сряда, е бил овладян късно вчера, посочва АП.

Силен горски пожар избухна на територията на бивш военен полигон в германската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания край северния германски град Любтен, съобщи днес ДПА. Общата площ на пожара в момента е около 430 хектара.

Евакуирани са общо около 500 жители на близките села.

Около 350 пожарникари от Мекленбург-Предна Померания помагат на колегите си от провинция Долна Саксония. Гасенето се усложнява от опасността да се взривят голямото количество стари боеприпаси, останали в полигона.

Миризмата на изгоряло се усеща чак в провинциите Берлин, Бранденбург, Саксония и Саксония-Анхалт.

Германският министър на околната среда в Мекленбург-Предна Померания Тил Бакхаус нарече пожара най-големия в историята на тази провинция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама