Спас Русев подаде оферта за "Телеком Румъния"

16:40, 01 юли 19 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският бизнесмен Спас Русев е подал оферта, за да придобие най-големия румънски оператор "Телеком Румъния", съобщават местни медии.

Според изданието Mergermarket се очаква в конкурса да се включат и френската Orange, румънската RCS & RDS, както и четири фонда за дялов капитал. Посочва се, че актуалната оценка на телекома е 1 млрд. евро, което най-вероятно включва както фиксираните услуги, така и мобилния оператор.

Още в началото на годината Спас Русев заяви пред "24 часа", че преговаря с "Дойче телеком" да придобие всичките им балкански дружества. В Румъния те имат две - бившият държавен телеком и отделно мобилен оператор. Още тогава, през януари, преговорите са били започнали. "Искам да придобия и двата и да ги слея, защото такава е тенденцията - да имаш и инфраструктура освен оператор", заяви Русев.

В началото на май бизнесменът направи първата крачка към тази цел и заедно с с предприемача от албански произход Елвин Гури придобиха "Телеком Албания", 99,79% от който е собственост на "Дойче телеком". Сделката беше финализирана за 50 млн. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама