Разследват причините за възникнал пожар в бързия влак Варна - София

17:06, 01 юли 19 25 1165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под ръководството на Районна прокуратура - Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на значителни имуществени вреди при управляване на подвижен железопътен състав.

Незагасена цигара предизвика пожар в пътнически влак, няма пострадали

На 25.06.2019 г. в третия вагон на бързия влак, пътуващ от Варна за София, в района на гара Своге, възникнал пожар. По данни на БДЖ, във влака са пътували около 150 човека, които своевременно били изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал. Незабавно били предприети необходимите действия за потушаване на запалването с използване на пожарогасители.

Дежурна група при РУ – Своге, в присъствието на представител на БДЖ „Пътнически превози“, извършила оглед на местопроизшествието. Вагонът бил отделен от композицията. Възникналото запалване било локализирано в санитарното помещение на третия вагон, където било констатирано наличие на разтопени и обгорели кабели. Вследствие на инцидента няма пострадали лица измежду пътниците и персонала във влака.

С оглед разкриване на обективната истина, предстои Районна прокуратура – Своге да проведе разпити на свидетели по случая - превозната бригада, служителите на жп гара Своге, както и установяване на лицата, пътували във влака. Ще бъде изискан писмен доклад от БДЖ „Пътнически превози“ ЕАД и назначаване на техническа експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама