Разследват причините за възникнал пожар в бързия влак Варна - София

17:06, 01 юли 19 / Крими 25 383 Topnovini
1

Под ръководството на Районна прокуратура - Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на значителни имуществени вреди при управляване на подвижен железопътен състав.

Незагасена цигара предизвика пожар в пътнически влак, няма пострадали

На 25.06.2019 г. в третия вагон на бързия влак, пътуващ от Варна за София, в района на гара Своге, възникнал пожар. По данни на БДЖ, във влака са пътували около 150 човека, които своевременно били изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал. Незабавно били предприети необходимите действия за потушаване на запалването с използване на пожарогасители.

Дежурна група при РУ – Своге, в присъствието на представител на БДЖ „Пътнически превози“, извършила оглед на местопроизшествието. Вагонът бил отделен от композицията. Възникналото запалване било локализирано в санитарното помещение на третия вагон, където било констатирано наличие на разтопени и обгорели кабели. Вследствие на инцидента няма пострадали лица измежду пътниците и персонала във влака.

С оглед разкриване на обективната истина, предстои Районна прокуратура – Своге да проведе разпити на свидетели по случая - превозната бригада, служителите на жп гара Своге, както и установяване на лицата, пътували във влака. Ще бъде изискан писмен доклад от БДЖ „Пътнически превози“ ЕАД и назначаване на техническа експертиза.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 273 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.