Авиоексперт: Израел показа силна организация при кацането на българския самолет

08:24, 02 юли 19 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организация на високо ниво е показала израелската държава при инцидента с българския самолет, който кацна аварийно в Тел Авив. Това каза в „Тази сутрин” пo bTV експертът по безопасност на полетите Ангел Борисов.

100 линейки и 50 пожарни чакаха на летището кацането на „Боинг 737-400”, чиято гума се взриви още при излитането и имаше сериозни опасения, че машината няма да може да се приземи нормално.

Повредата е доста сериозна, тъй като това не е нормално спукване на гума като на автомобилна гума. Самолетните гуми са под налягане 9-10 атмосфери, със специален протектор – такава гума тя не се пука, тя гръмва. Има вероятност да повреди и резервната. При самото опиране самолетът ще се завърти рязко към спирачката, крилото има възможност да удари пистата и да се разбие самолетът”, коментира експертът.

Преди да кацне, самолетът е изразходвал гориво, а още във въздуха гумата е била огледана от два израелски изтребителя, чиито пилоти са преценили на око какво е състоянието на колесника, поясни Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама