Петя Аврамова свиква Обществения съвет по въвеждането на тол системата

06:40, 05 юли 19 / Политика 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова свиква първо заседание на Обществения консултативен съвет по въвеждане на тол системата.

Пред участниците в заседанието ще бъде представен напредъкът по въвеждане в експлоатация на електронната система за пътни такси на база време и изминато разстояние. Ще бъдат дискутирани обхватът и тарифите на електронната система за преминаване по републиканската пътна мрежа.

Започват тестове на тол системата за камионите и автобусите

За участие в заседанието са поканени заместник-министри на финансите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, представители на Министерството на вътрешните работи, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Държавна агенция „Електронно управление“ и НСОРБ.

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август

Покана е изпратена и до представители на Конфедерация на автобусните превозвачи, Българска асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт, Камара на автомобилните превозвачи в България, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата, „Национално сдружение на българските превозвачи“, Сдружение „Национална транспортна асоциация“, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Браншово сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен, Съюз на международните превозвачи, Национално сдружение на българските спедитори, Българска петролна и газова асоциация и Сдружение за модерна търговия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама