Маринов: Заплащането на нощния труд на полицаите може да стане по-високо от следващата бюджетна година

11:24, 02 юли 19 / Политика 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съгласен съм, че нощният труд в момента е ниско заплатен, но въпросът опира и до възможности. Има воля, но всичко е въпрос и на бюджетни средства. Ще се боря за увеличение на заплащането на нощния труд на служителите, но това може да се случи по време на следващата бюджетна година.

Полицаи и надзиратели готвят протест за възнаграждението за нощен труд

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти след демонстрация при реагиране на извънредна ситуация в условията на буря.

По отношение на извънредния труд министър Маринов уточни, че по този въпрос има формирани работни групи, които търсят решение.

"Координацията е изключително важна. Стараем се да поддържаме много добра координация, а нивото за реакция при извънредни ситуации е сведено до възможно най-ниското време", увери вътрешният министър и допълни, че обучението на населението при кризисни аварии и бедствия също представлява съществен елемент от подготовката при евентуални бедствия.

На празника на МВР, най-големият полицейски синдикат излиза отново на протест. Този път заради нощния труд, обясни заместник-председателят на организацията Илия Кузманов. И обяви искането: ставката да стане поне лев на час срещу сегашните 25 ст.

Така в петък, когато МВР чества 140-годишнина, Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ организира 20-ия си национален протест, в който ще се включат и служителите от затворите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама