Стилистите на VOGUE съветват как да се грижим за къдриците през лятото

18:00, 02 юли 19 25 1380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В зависимост от прогнозата лятото може да се окаже най-доброто или най-лошото време за къдравата коса. И винаги стои въпросът влагата приятел ли е или враг? От една страна, тя може да стимулира вашите къдрици и да преоткриете обема. От друга страна, може да изправи къдрците ви и да сплеска косата ви. След това идва излагането на вредните ултравиолетови лъчи, изсушаването от хлор или солена вода, които могат да изложат на риск здравето на косата. 

Точно както е вредно за кожата ви, прекаленото излагане на слънчеви лъчи може да навреди на кутикулата - най-външният слой на косата, което затруднява оформянето на къдриците. Затова включете продукти за „затягане“ на къдриците.

Вниманието ви трябва да се насочи и към хлора, който се използва за почистване на басейните. Той лишава косата от естествените ѝ защити, а солената вода я дехидратира. Ограничете излагането на косата си като използвате шапка или шал за коса, а продуктите ви трябва да са с термични и UV защитни средства. Можете да предпазите къдриците си като ги приберете в плитка или кок.

Къдравите коси са естествено сухи и се нуждаят от повече хидратация. Затова, дълбоката им хидратация е от съществено значение. Използвайте бадемово или кокосово масло, също и балсам без измиване. Това не само ще ги хидратира, но и ще защити къдриците от заобикалящата влага.

Горещините водят до повече изпотяване, а потта може да сплъсти косата ви. Къдравата коса е по-крехка и деликатна по природа, затова е важно да се борите със заплитанията внимателно. В такъв случай, пръстите са най-добрите ви приятели. Използвайте ръцете си и само в краен случай прибягвайте до някакви уреди. След душ, бъдете нежни с мократа си коса. Подсушете с кърпа, след това изпозлвайте гребен или четка с широки зъбци. Ако косата ви е много дълга, започвайте разресването от краищата към корените. За да не навредите на къдриците си, използвайте продукт срещу заплетени краища.

Научете още съвети, събрани тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама