Петя Аврамова: Берковица може да стане привлекателна за спа туризъм

14:30, 02 юли 19 / Икономика 25 872 Шрифт:
Topnovini

Важно е да има нови придобивки в Северозападна България, а изпълнителната власт да създава условия за инвестиции в този регион. За правителството и законодателната власт е изключително важно да се работи за балансираното развитие на регионите. Това каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в Берковица, където заедно с министъра на околната среда и водите Нено Димов откри водопровод за минерална вода от с. Бързия до общинския център, съобщиха от регионалното министерство.

В следващия програмен период ще подходим комплексно към средствата от европейските фондове, които са изключително важни за развитието на България. Предвижда се да бъдат реализирани проекти, които са свързани със спецификата и традициите на съответния район, подчерта Аврамова.

Регионалният министър отбеляза и ангажимента към пътната свързаност, защото всички инвеститори искат да имат добра пътна инфраструктура. Но подчерта, че те искат да имат и добре подготвени кадри.

"С изпълнението на проекта за минералния водопровод, реализиран с усилията на МОСВ и със съдействието на премиера Бойко Борисов, Берковица може да стане търсено място за спа туризъм", каза Петя Аврамова. И пожела на инвеститорите успехи, а на общината – туристи и поминък за местното население.

Съоръжението от с. Бързия до гр. Берковица е с дължина 7,8 км. Стойността на проекта е малко над 1 млн. лв., от които 520 хил. лв. са предоставени на общината от държавния бюджет, а малко над 514 хил. лв. са безвъзмездно финансиране от Националния доверителен екофонд.

Изграждането на водопровода ще допринесе за подобряване и повишаване на ефективната употреба на ресурсите от минерални води. Те могат да бъдат използвани и от населението в града. При строителството в парк „Св. Георги Победоносец“ е монтирана и минерална чешма. Прилежащото пространство е оформено като кът за почивка с достъп от две страни. Монтирани са осветителни тела и са поставени пейки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама