Македонските власти искат отнемане на незаконни имоти на журналист

14:40, 02 юли 19 / Свят 25 298 Topnovini
1

Специалната прокуратура на Македония представи в съда заключителните аргументи за случая с вилите на журналиста Драган Павлович Латас и братята му в Зелениково и поиска от съда да ги признае за виновни за престъплението незаконно изграждане и да им даде отнеме имотите.

"Очевидно е, че подсъдимите са започнали да строят къщи много по-рано, преди да са получили разрешителните за строеж и строителните работи били завършени в по-голямата си част през декември 2012 г.", се казва в заключителните аргументи на прокуратурата.

В тях се прави преглед на изявленията на свидетелите, материалните доказателства.

"Въпросът, който обсъждаме в този случай, е кога обвиняемите са започнали да реализират желанието си да строят къщи в Зелениково. От доказателствата на обвинението следва, че това се е случило преди да бъдат осигурени изискваните документи за започване на строителство, т.е. преди да им бъдат издадени разрешителни за строеж“, казват от прокуратурата.

Съответно ответниците са извършили престъпленията, за които са били обвинени в умисъл, защото са били наясно, че строят къщи в Зелениково без разрешителни за строеж, знаели са за забраната на такива действия и дори са били наясно, че къщите им могат да бъдат разрушени, защото ги строят незаконно, но продължавали да ги строят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 124 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.