Немската полиция подари два автомобила на МВР

14:40, 02 юли 19 25 1011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дирекция „Вътрешна сигурност“ получи два автомобила, предназначени за специфичните й потребности -дарение от германските полицейски служби.

,,Благодаря на Германия за подкрепата, която оказва специално на полицията. Полицейското  сътрудничество между нашите страни е на едно от най-добрите нива в ЕС. Стремежът ми като министър е да бъдем открити към партньорите, неслучайно г-н Райнер Кан работи в МВР и това е допълнителен бонус в отношенията ни. Като съветник той има достъп до всички проблеми и структури в МВР и смятам, че това е пътят, по който изграждаме довериеч", отбеляза министър Маринов.

Той подчерта, че днес ролята на България като държава на първа граница с мигрантските потоци, е изключително важна за сигурността на ЕС. Знаем, че пазейки границата ни с Турция, до голяма степен гарантираме сигурността на Европа. Същевременно подобни процеси  са свързани и с генериране на парични потоци и натискът спрямо служителите, работещи с този контингент, е силен. Някои от тях се поддават на различни зависимости. В този смисъл съществуването на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР действа превантивно преди всичко.

По думите на Андреас Бакхоф - инспектор на Полицията в готовност на федералните провинции на Германия, предизвикателствата в професията са много, работим заедно за ефективното противодействие на престъпления от всякакъв вид  -  от тероризъм до контрабанда. Той обаче подчерта, че една от най-важните теми е доверието в полицията, която е партньор на населението. В този смисъл е важно обществото да вярва в своята полиция. Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР е пример, който показва на хората, че освен противодействието на престъпността, наша грижа е да съблюдаваме действията на служителите. Дарението е израз на отношение към структурата, както и потвърждение на искреното желание да развиваме сътрудничеството ни в бъдеще – добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама