Младен Маринов благодари на Йорданка Фандъкова за създадената база за реакции при кризисни ситуации

18:10, 02 юли 19 / Политика 25 505 Topnovini

Министър Маринов благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова за създадената база, на която могат да се провеждат съвместни практически занятия за реакции при кризисни ситуации.

Йорданка Фандъкова: Над 2000 деца са преминали обучение за ситуация на буря от началото на годината

''Ежедневната ситуация в столицата налага пълна координация между СДВР и Столична община. Свели сме нивото за реакция до най-ниското време, наистина с Красимир Димитров - директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община работим от дълги години, така че добре познаваме възможностите и на двете структури – и на МВР, и на тази дирекция''.

Министър Младен Маринов благодари сърдечно на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за разбирането и развитието на дирекцията, която може да служи като работещ модел и на други общини.

''Тази структура не е създадена от емпирични изследвания, а е наложена от практиката и облечена нормативно'', допълни вътрешният министър.

Маринов: Заплащането на нощния труд на полицаите може да стане по-високо от следващата бюджетна година

''Днешното учение ни показа възможностите за реакция в реална критична ситуация. Видяхте как действат екипи от различни институции, някои от тях са частни – като електроснабдяване, водопреносната система, но всичките в дадена ситуация трябва да работят в синхрон. За това се изисква обща воля, добра работа на ръководителите на структури и оперативност на тези, които работят на терен, и които организират групите''.

Министър Маринов подчерта, че е изключително важно да се отделят време и сили за обучение както на децата от най-ранна възраст, така и на населението, защото в кризисна ситуация подготовката и действията на институциите и придобитите знания на  хората ще минимализират щетите от дадено бедствие.

''Столичната община е единствената, която изгради собствен полигон за обучения за реакция при различни ситуации земетресения, наводнения, химически атаки и други проблеми. Днешното обучение на терен, в реална обстановка ни показа нивото на координация  между различните служби'', заяви Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на министъра на вътрешните работи и на директора на ГДПБЗН за постигната отлична координация с органите на МВР и СДВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!