Българин получи глоби за неправилно паркиране в Швеция, без да е ходил там

20:05, 02 юли 19 25 1362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

68-годишен мъж от Велико Търново е получил глоби за неправилно паркиране в Швеция, без да е ходил в тази държава, съобщава Нова телевизия. Наложените санкции в размер на над 500 лева са за автомобил, който мъжът продал преди шест години.

Превозното средство вече е собственост на мъж от село Петко Каравелово. Продажбата е извършена по правилата -  с договор пред нотариус.

”Договорът съм представил в местни данъци и такси в общината и в КАТ – регистрация на гише. С това мисля, че съм приключил”, сподели той.

Шест години по-късно обаче куриер му носи писмо с електронен фиш за неправилно паркиране във Стокхолм.

„Глобата е в размер на 76 лева и стотинки в български пари или 400 шведски крони”, допълни още Райков.

Той твърди, че не е стъпвал никога в шведската столица. Търновецът проверява статуса си във фирмата доставила му глобите от Швеция, в следствие на което се оказва, че има и още шест акта или електронни фиша по 76 лв. всеки.

Във фишовете фигурира само неговото име и номерът на продадения автомобил. Оказва се, че българинът не е заличен като собственик, а купувачът е добавен като втори собственик на автомобила.

”По закон трябва новия собственик да си го регистрира на негово име, но той не го е направил тогава. Човекът е от Петко Каравелово и никога не съм го виждал след продажбата”, коментира още мъжът.

Подадена е жалба в Районната прокуратура във Велико Търново и до фирмата, от която получава известие за глобите.

„Според нашите закони съм си свършил задълженията. А това, че някой в  Пътна полиция – Търново не си е свършил работата, трябва те да си търсят виновния”, обясни още възрастният мъж.

От полицията във Велико Търново отказват да коментират случая, тъй като прокуратурата се била заела с казуса.

Притесненията на търновеца са, че може да получи и заповед за екстрадиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама