Борисов: Доволен съм, че се постигна компромис, животът продължава

20:33, 02 юли 19 / Политика 25 1937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Доволен съм, че се постигна компромис, животът продължава'', това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов, след като председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви четиримата кандидати за висшите постове в ЕС.

Туск: Урсула фон дер Лайнер поема ЕК, Шарл Мишел - Европейския съвет

''С Кристин Лагард много добре се познаваме и съм убеден, че подобен професионалист ще ни бъде много важен по пътя за еврозоната'', каза още премиерът.

"С Урсула бяхме на мюнхенската конференция, беше в един панел с нас. И Каракачанов много добре я познава като военен министър. Доста години се познаваме, мисля добре ще се справи. Ние всички поехме ангажимент депутатите да подкрепят този компромис, всички гласувахме единодушно, само Ангела Меркел се въздържа", каза Борисов за номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Борисов потвърди, че има шанс председателството на Европейския парламент да бъде поделено между председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и неуспелия кандидат за председател на ЕК от ЕНП Манфред Вебер.

Манфред Вебер се отказва от кандидатурата си за председател на ЕК

"Категорично от ГЕРБ ще подкрепим Станишев. Българин на такава позиция е чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват", добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама