Търговските обекти в Северно Косово отново работят

11:30, 03 юли 19 / Свят 25 1063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предприемачите от северната част на Косово решиха, че днес търговските обекти в четирите общини ще започнат да работят отново, пише македонското електронно издание „МКД“, предава "Фокус".

Решението бе взето във вторник вечерта на среща, на която бе преценено, че предупреждението на протеста показва "силата и готовността за борба на сърбите в тази част на провинцията". „Тъй като това беше предупреждение за протест, магазините на север, които ще работят утре, ще бъдат затворени много по-дълго всеки следващ път, когато отново ни преследват за транспортиране на мляко, брашно, петрол или вестници на сръбски език за сръбския народ в Северно Косово ”, се казва в изявлението.

Магазините в Северно Косово затворени - протест срещу въведените от Прищина мита от 100%

Твърди се, че всеки следващ опит на Прищина ще се сблъска с "още по-силен отговор". Предприемачите призоваха международната общност „да разбере драматичната ситуация в северната част на Косово“ и да реагира за да „укроти Прищина“ преди „инцидент, който наистина може да доведе нещата до точка от която няма връщане“. Магазини, търговски обекти, аптеки, пекарни и други магазини в Косово бяха затворени за два дни. Собствениците на тези магазини се обявиха срещу блокадата на търговията и стопроцентовите мита, които правителството в Прищина въведе за стоки от Сърбия.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама