Deutsche Telekom съкращава хиляди работни места и редица търговски обекти

12:30, 03 юли 19 / Икономика 25 562 Topnovini
1

Deutsche Telekom ще съкрати значителен брой работни места и ще затвори няколко десетки магазина като част от процеса на преструктуриране на компанията, съобщи в-к "Ханделсблат", цитирайки източници, запознати с въпроса.

Изданието посочва, че германският телекомуникационен оператор търси да съкрати около 1200 от 4500 работни позиции и да затвори около 40 от 500-те си магазина, тъй като клиентите все повече се обръщат към цифровите услуги.

Източниците на "Ханделсблат" добавиха, че компанията иска да изясни окончателните подробности и графика на подобни съкращения в преговори с работния съвет, като самите преговори трябва да започнат в близко бъдеще. Компанията не коментира информацията, но отбеляза, че "честотата на клиентите в търговията на дребно" намалява, докато онлайн бизнеса й започва да се увеличава.

Deutsche Telekom съобщи през май, че приходите за първото тримесечие на тази година са били с почти 9% по-високи от тези през същото тримесечие на миналата година и че печалбата му преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA), е скочила с 22,6%. Нетната печалба обаче спадна с 9.3%, а нетният дълг на телекомуникационната компания се увеличи с 42.5%.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани