На изпита след 7 клас оценките по БЕЛ са над средния брой точки, докато по математика – под средния

13:17, 03 юли 19 / Политика 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"На изпита след 7 клас оценките по БЕЛ са над средния брой точки, докато по математика – под средния",  каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на пресконференция във връзка с резултатите от националното външно оценяване, предава „Фокус“. „Това външно оценяване е за компетентностите от 5, 6 и 7 клас, с изключение на литературата, където е включен материалът само от 7 клас. Но догодина по БЕЛ изпитът ще включва 6 и 7 клас, а след две години – материалите за 5, 6 и 7 клас“, обясни Михайлова.

Започва кандидатстването за прием в гимназия

Тя посочи, че тази година е имало нов тип задачи, ориентирани към функционална грамотност и оценяване на умения. „Нямаше нито едно затруднение по време на изпита. Напротив, направихме така, че училищата да бъдат подпомогнати в организацията, за да може техните ангажименти в деня на изпита да  са по-малко“, обясни Михайлова.

По думите й резултатите са излезли ден по-рано. „По БЕЛ оценките са над средния брой точки, докато по математика – под средния“, заяви зам.- министърът и изрази надежда да се върви към това да се „скъси ножицата“ между двата предмета. Михайлова подчерта, че има увеличение на броя на учениците, които са работили по всички задачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама